Friday, June 27, 2014

TV Star T6 SD CX remonts

Ienācās viens no Lattelcom pirmajiem piedāvātajiem digitālās ētera televīzijas uztvērējiem ar defektu. Uztvērējs jau ilgi bija kalpojis un tagad beidzot tomēr bija sabojājies.

TV Star T6 SD CX. Attēls no www.derekis.lt

Aparāts uzkaras to ieslēdzot un uz LED segementu ekrāna redzams slīdošs uzraksts "Reset". Šī problēma bija radusies pēc tam, kad digitālās plūsmas atjaunošanas brīdī bija pārtrūkusi elektrības padeve. Internetā un arī Lattelecom forumā šīs problēmas risināšana ir labi aprakstīta t.i. tiek ieteikts atjaunot uztvērēja rūpnīcas uzstādījumus. Ja nu kāds vēl nezina, tad tas darāms šādi:
  1. Atvienot uztvērēju no elektrības.
  2. Nospiest uz uztvērēja paneļa pogu "Vol +" un turot to nospiestu pieslēgt barošanu.
  3. Uztvērējs sāks startēšanu "drošajā režīmā" un uz paneļa rādīsies uzraksts "Load".
  4. Jums jābūt pieejamai uztvērēja pultij, ar kuru izvēlnē izvēlieties "Factory reset", un nospiediet pogu "OK" uz pults.
  5. Tiks pajautāts uzstādījumu PIN kods. Ar pulti ievadiet "2008" un apstipriniet ar "OK" pogu.
  6. Uztvērējs pārstartēsies un tiks atjaunota rūpnīcas programmatūra.
Pults man bija, bet radās problēma ar "Vol+" pogas nospiešanu, jo tiku informēts, ka priekšējā paneļa pogas jau ilgstoši nav darbojušās. Tā kā pults bija vesela, TV skatīšanai tas nebija radīja lielas problēmas, bet, šādai iestatījumu atgriešanai, gan bija būtisks traucēklis. Uztvērēju izjaucu un sīkāk izpētot priekšējo paneļa plati ar osciloskopu pie darbojoša uztvērēja secināju, ka mikroshēma, kas komutē visas pogas ir sabojājusies. Tā bija veiksme, ka nebija sabojājies galvenais kontrolieris, bet tikai šī lētā un viegli nomaināmā detaļa. Tika nomainīta 74HC164D. Nākamajā attēlā tā redzama apvilkta ar violetu līniju.

Priekšējā paneļa iespiedplate


Pieņemu, ka šī mikroshēma varētu būt sabojājusies statiskās izlādes dēļ no lietotāja, bet konkrētāk, protams, to tagad noskaidrot būtu sarežģīti. Lai nu kā, pēc mikroshēmas nomainīšanas, tālākais jau bija vienkārši. Tika izdarītas visas darbības no rakstā iepriekš minētā saraksta un aparāts atkal atguva darba spējas.

No comments:

Post a Comment